BREEAM-certificaat

Tower Ten is BREEAM gecertificeerd. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en wordt gebruikt in meer dan 80 landen wereldwijd. De BREEAM-certificatie beoordeelt projecten op integrale duurzaamheid.

De BREEAM-certificatie bestaat sinds 2009 en beoordeelt projecten op het gebied van verduurzaming in de breedste zin van het woord. BREEAM richt zich niet alleen op energieduurzaamheid, maar ook op duurzame aandachtsgebieden zoals ecologie, water en gezondheid. Bij het criterium gezondheid wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan deelonderwerpen als binnenklimaat, ventilatie en licht. Kortom, een gezond gebouw met een optimaal werkklimaat voor huurders en diens werknemers.

Vier keurmerken

BREEAM is internationaal erkend en geeft vier keurmerken uit:

Tower Ten heeft het keurmerk BREEAM Nieuwbouw.

Tower Ten en BREEAM Nieuwbouw

Negen duurzaamheidscategorieën

Gebouwen met het BREEAM-certificaat Nieuwbouw worden beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidscategorieën:

Vier sterren voor Tower Ten

Iedere categorie draagt voor een gelijk deel bij aan de totaalscore, die wordt uitgedrukt in sterren. Er zijn maximaal vijf sterren te behalen. Tower Ten heeft vier sterren.

Benieuwd hoe Tower Ten per categorie scoort? Bekijk hier ons BREEAM certificaat van TowerTen.

Bekijk hier ook de Casestudy voor de revitalisatie en uitbreiding van Toren D (Tower Ten).

Toekomstbestendig

De lat van een BREEAM-certificatie ligt hoger dan wat wettelijk wordt geëist. Met deze certificatie is Tower Ten toekomstbestendig en een gezonde, fijne werkomgeving voor alle huurders, met respect voor het milieu.